Loader

Ardei umpluti cu carne

2015-12-31
  • Cantitate : 12-14 ardei umpluti
  • Portii : 6-7
  • Timp prep.: 20m
  • Timp gatire : 60m
  • Gata in : 1:20 h
Ardei umpluti cu carne tocata si orez. Ardei umpluti cu carne tocata, serviti cu sos de rosii. Cea mai simpla reteta de ardei umpluti. Ardei umpluti romanesti, reteta clasica, cu umplutura din tocatura de carne si orez..

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (de porc sau vita)
  • 12-14 ardei grasi
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 2 lingurite de faina diluate intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • marar si patrunjel
  • sare si piper

Mod de Preparare

Pasul 1

Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 1 kg de carne se adauga 1 lingurita cu sare.

Pasul 2

Umplem ardeii cu aceasta compozitie.

Pasul 3

Putem pune cate un capac din rosie fiecarui ardei.

Pasul 4

Se pun la fiert aprox. o ora cu apa cat sa-i acopere.

Pasul 5

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem 2 lingurite cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Pasul 6

Dupa ce se stinge focul, se adauga verdeata, pentru a le da o aroma placuta. Se servesc cu salata de sfecla rosie sau muraturi.

Tip Reteta: , , , Tags: , Ingrediente: , , , , ,
Media voturilor

(4.1 / 5)

4.1 5 13
Voteaza această reteta

13 voturi

Retete recomandate:
  • Coaste de porc la cuptor

  • Aripioare picante la cuptor - mancacios.ro

    Aripioare picante la cuptor

Informatii Nutritionale

Valori/100g

  • Calorii

    106 kcal
  • Proteine

    8.1g
  • Grasimi

    3.4g
  • Carbohidrati

    10.9g
  • Fibre

    0.9g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *