Ardei umpluti cu carne
2015-12-31- Bucătăria: Americana
- Categorie: Fel de Baza, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume
- Dificultate: Incepator, Usor
-
Add to favorites
- Cantitate : 12-14 ardei umpluti
- Portii : 6-7
- Timp prep.: 20m
- Timp gatire : 60m
- Gata in : 1:20 h
Ingrediente
- 1 kg carne tocata (de porc sau vita)
- 12-14 ardei grasi
- 1 morcov ras
- 1 ceapa mare sau 2 mici
- 1 cescuta cu orez
- 2 oua
- 2 lingurite de faina diluate intr-o cescuta de apa
- 2 linguri de bulion
- marar si patrunjel
- sare si piper
Mod de Preparare
Pasul 1
Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 1 kg de carne se adauga 1 lingurita cu sare.
Pasul 2
Umplem ardeii cu aceasta compozitie.
Pasul 3
Putem pune cate un capac din rosie fiecarui ardei.
Pasul 4
Se pun la fiert aprox. o ora cu apa cat sa-i acopere.
Pasul 5
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem 2 lingurite cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.
Pasul 6
Dupa ce se stinge focul, se adauga verdeata, pentru a le da o aroma placuta. Se servesc cu salata de sfecla rosie sau muraturi.
Media voturilor
(4.1 / 5)
14 voturi
Retete recomandate:
Informatii Nutritionale
Valori/100g
-
Calorii
106 kcal -
Proteine
8.1g -
Grasimi
3.4g -
Carbohidrati
10.9g -
Fibre
0.9g