Loader

Aripioare picante la cuptor

2018-09-17
  • Cantitate : 2-3
  • Portii : 2-3
  • Timp prep.: 1:50 h
  • Timp gatire : 55m
  • Gata in : 2:45 h
Aripioare de pui la cuptor – crocante și picante, rețetă pas cu pas. Aripi de pui la cuptor cu pielița crocantă, rețetă culinară. Cum se fac aripioare crocante și picante la cuptor.
Aceste aripioare de pui la cuptor, cu pielița crocantă și gustul picant, perfect echilibrat, își găsesc adesea locul în meniul nostru.

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui fara varfuri (cca 10 bucati)
  • 1 lingura cu varf ardei iute macinat in ulei
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet de vin rosu (sau de sherry)
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare, piper

Mod de Preparare

Pasul 1

Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se spala si se absorb bine cu servetele. Se presara peste tot cu sare si piper negru macinat.

Pasul 2

Intr-un mojar se pune pasta de ardei iute, ghimbirul dat pe razatoarea mica, usturoiul strivit sau taiat felii. Se piseaza bine de tot. Se adauga boiaua, zaharul, otetul si sucul de lamaie. Se mai piseaza pana se omogenizeaza.

Pasul 3

Se toarna peste aripioare si se maseaza bine. Daca aveti timp se pun la frigider cateva ore (sau peste noapte), iar daca va grabiti le lasati sa se marieze intre 30 minute si 1 ora la temperatura camerei. Daca le-ati marinat la frigider le scoateti cu 30 minute inainte de a le coace.

Pasul 4

Se pun aripioarele intr-o tava termorezistenta suficient de mare ca sa fie pe un singur strat, nu le suprapuneti.

Pasul 5

Se coc la 200C timp de 40 de minute. Dupa acest timp verificati grasimea lasata si daca e foarte multa scurgeti mare parte din ea, sa ramana doar un strat subtire pe fundul tavii.

Pasul 6

Dati tava iar la cuptor, la 220C (pe program de extra-rumenire daca aveti), inca 15 minute. In acest timp aripioarele se vor rumeni frumos.

Pasul 7

Scoateti tava din cuptor si adaugati untul taiat cubulete si patrunjelul tocat. Scuturati tava pana se se topeste untul si cu o lingura luati sos din tava si turnati peste aripioare.

Pasul 8

Se servesc imediat, sunt mai bune, dar sunt ok si reincalzite.

Tip Reteta: , Ingrediente: , , , ,
Media voturilor

(0 / 5)

0 5 0
Voteaza această reteta

0 voturi

Retete recomandate:
  • Coaste de porc la cuptor

  • Ardei umpluti cu carne

Informatii Nutritionale

Valori/100g

  • Calorii

    195
  • Proteine

    17
  • Grasimi

    13
  • Carbohidrati

    3
  • Fibre

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *