Creme brulee
2019-04-15- Bucătăria: Franceza
- Categorie: Desert
- Dificultate: Incepator, Usor
-
Add to favorites
- Cantitate : 2-4
- Portii : 2-4
- Timp prep.: 10m
- Timp gatire : 45m
- Gata in : 4:00 h
Creme brulee este un elegant desert frantuzesc, foarte chic si oricand la moda. Crema fina de vanilie este acompaniata contrastant de un strat de caramel dur, care se realizeaza chiar inainte de servire. Creme brulee, in varianta frantuzeasca, se aromatizeaza cu vanilie, coaja de lamaie, lichioruri, ciocolata, cafea, etc.
Ingrediente
- 500 ml frisca nebatuta (smantana dulce)
- 4 galbenusuri
- 4 linguri rase zahar + 4 lingurite zahar
- 1/2 pastaie vanilie(sau esenta de vanilie)
- 1 varf cutit sare
Mod de Preparare
Pasul 1
Intr-o oala se pune smantana dulce, continutul pastaii de vanilie si 2 linguri zahar. Se lasa la foc mic pana zaharul se dizolva. Nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca zaharul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. * nu uitati sa puneti pastaia de vanilie in sticluta de esenta
Pasul 2
In acest timp frecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana zaharul se topeste complet.
Pasul 3
Se adauga sarea si esenta de vanilie (daca nu ati folosit pastai de vanilie) peste oua si apoise toarna incet frisca putin calduta.
Pasul 4
Se pune compozitia obtinuta in 2-4 boluri termorezistente (depinde cat de mari doriti portiile).
Pasul 5
Se aseaza bolurile intr-o tava in care turnam apa fierbinte care sa ajunga pana la jumatatea formelor.
Pasul 6
Se coc cca 45-55 minute la o temeratura de 130 grade.
Pasul 7
Se lasa sa se raceasca si apoi la frigider (minim 3 ore).
Pasul 8
Se presara cate 1 lingurita de zahar peste crema si se aseaza bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie. Se repeta acest pas. In lipsa unui cuptor cu grill, zaharul se poate carameliza cu o torta speciala pentru asa ceva.
Media voturilor
(0 / 5)
0 voturi
Retete recomandate:
Informatii Nutritionale
Valori/100g
-
Calorii
229 -
Proteine
4.6 -
Grasimi
13 -
Carbohidrati
23 -
Fibre
0