Supa-crema de linte cu paine prajita
2018-11-15- Bucătăria: Turceasca
- Categorie: Retete de post, Supe, Ciorbe
- Dificultate: Usor
-
Add to favorites
- Cantitate : 2 litri
- Portii : 5-6
- Timp prep.: 15m
- Timp gatire : 25m
- Gata in : 40m
Usoara si cremoasa, supa de linte poate reprezenta o masa delicioasa, chiar si atunci cand esti la dieta. Nu contine multe grasimi, in schimb aduce organismului tau un pachet de vitamine si proteine care il vor energiza.
Ingrediente
- 200g linte rosie
- 2 bucati ceapa alba
- Radacina de telina 100g (este optional)
- 1 morcov mare
- 1 Ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- 2 linguri Pasta de tomate
- Sare, patrunjel uscat (dupa gust)
Mod de Preparare
Pasul 1
Se spala lintea in cateva ape. Se toarna cam 2 litri de apa peste linte, si se pune o ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute.
Pasul 2
In putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor pasa in blender).
Pasul 3
Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.
Pasul 4
Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.
Pasul 5
Se mixeaza in blender pana rezulta o supa crema foarte fina. Pe masura ce se raceste supa de linte se va mai ingrosa. Se adauga sarea si patrunjelul uscat dupa gust.
Pasul 6
Se serveste supa calda cu paine prajita pe grill (se stropesc feliile cu putin ulei si seminte intregi de chimen; se prajesc pe tigaia grill cam 2 minute / parte, cu o greutate deasupra, pana se rumenesc).
Media voturilor
(5 / 5)
1 voturi
Retete recomandate:
Informatii Nutritionale
Valori/100g
-
Calorii
55.5 kcal -
Proteine
3.1 g -
Grasimi
0.7 g -
Carbohidrati
9.8 g -
Fibre
2.3 g