Tort de bezea cu fructe de padure
2019-10-08- Bucătăria: Franceza
- Categorie: Desert
- Dificultate: Incepator, Usor
-
Add to favorites
- Cantitate : 16
- Portii : 16
- Timp prep.: 30m
- Timp gatire : 40m
- Gata in : 1:40 h
Ingrediente
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- 150 g zahar
- 500 g mure
- 2 albusuri
- 2 lingurite amidon alimentar
- faina pentru intinderea aluatului
- unt pentru forma
Mod de Preparare
Pasul 1
Framantati un aluat fraged din faina, unt, ou, praf de copt, o priza de sare si 100 g de zahar, infasurati-l in folie si puneti-l la rece timp de 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 160 °C.
Pasul 2
Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si asezati-l intr-o forma de copt rotunda unsa(diametru 26 cm). Intepati-l de mai multe ori cu o furculita si coaceti-l in cuptor timp de 10 minute. Alegeti, spalati si uscati murele.
Pasul 3
Bateti albusul cu restul de zaharsi o priza de sare pana cand se intareste. Incorporati amidonul, apoi incorporati cu grija in spuma de albusuri murele scurse.
Pasul 4
Distribuiti spuma de albusuri cu fructe de padure peste aluatul precopt si coaceti prajitura circa 30 de minute la 150 °C.
Media voturilor
(0 / 5)
0 voturi
Retete recomandate:
Informatii Nutritionale
Valori/100g
-
Calorii
450 -
Proteine
4.6 -
Grasimi
25 -
Carbohidrati
51 -
Fibre
2.7