Loader

Tort de bezea cu fructe de padure

2019-10-08
  • Cantitate : 16
  • Portii : 16
  • Timp prep.: 30m
  • Timp gatire : 40m
  • Gata in : 1:40 h

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 150 g zahar
  • 500 g mure
  • 2 albusuri
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • faina pentru intinderea aluatului
  • unt pentru forma

Mod de Preparare

Pasul 1

Framantati un aluat fraged din faina, unt, ou, praf de copt, o priza de sare si 100 g de zahar, infasurati-l in folie si puneti-l la rece timp de 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 160 °C.

Pasul 2

Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si asezati-l intr-o forma de copt rotunda unsa(diametru 26 cm). Intepati-l de mai multe ori cu o furculita si coaceti-l in cuptor timp de 10 minute. Alegeti, spalati si uscati murele.

Pasul 3

Bateti albusul cu restul de zaharsi o priza de sare pana cand se intareste. Incorporati amidonul, apoi incorporati cu grija in spuma de albusuri murele scurse.

Pasul 4

Distribuiti spuma de albusuri cu fructe de padure peste aluatul precopt si coaceti prajitura circa 30 de minute la 150 °C.

Tip Reteta: Tags: , , Ingrediente: , , , ,
Media voturilor

(0 / 5)

0 5 0
Voteaza această reteta

0 voturi

Retete recomandate:
  • Baklava

  • Creme brulee

Informatii Nutritionale

Valori/100g

  • Calorii

    450
  • Proteine

    4.6
  • Grasimi

    25
  • Carbohidrati

    51
  • Fibre

    2.7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *